Pentru Marea Britanie si Franta, Calais este punctul central al crizei imigrantilor, mii de oameni locuind acolo intr-o tabara improvizata supranumita "Jungla", unde situatia umanitara este insuportabila, potrivit Mediafax.

"Vom acorda autoritatilor franceze cinci milioane de euro", a afirmat Timmermans. Banii "vor fi folositi pentru a infiinta o tabara care poate acorda asistenta umanitara unui numar de aproximativ 1.500 de imigranti. Banii vor fi folositi de asemenea pentru transportul solicitantilor de azil catre alte destinatii din Franta", a adaugat el.

O femeie, probabil membra a organizatiei Femen, a fost ridicata de echipele de securitate dupa ce a criticat reactia autoritatilor fata de criza imigrantilor, in timpul discursului premierului francez Manuel Valls. "A fost nevoie de 200.000 de oameni pentru a va redobandi umanitatea", a strigat ea.

Mii de imigranti locuiesc in prezent intr-o tabara improvizata la Calais, in corturi fragile, cei mai multi avand intentia de a se urca in camioanele care se indreapta spre Marea Britanie. In ultimele luni, autoritatile au construit un gard pentru a impiedica imigrantii sa mai urce in camioane.