"Oponentii sistemului cotelor privind imigrantii nu ar trebui sa fie prea siguri de aceasta pozitie", avertizeaza cancelarul Austriei. Oricine se sustrage responsabilitatilor trebuie sa fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiaza in principal statele est-europene membre UE", a spus Werner Faymann intr-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Spectral-Design / Shutterstock.com

Werner Faymann: Ungaria, comparabila cu nazistii

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat in termeni duri modul in care Ungaria gestioneaza criza imigrantilor, afirmand ca masurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazista.

Citeste si:

"Inghesuirea imigrantilor in trenuri, in speranta ca vor fi dusi in alta parte, aminteste de perioada cea mai sumbra a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazisti in al II-lea Razboi Mondial. "Respectarea drepturilor omului in functie de religie este un lucru inacceptabil", a adaugat Werner Faymann.

"Premierul Viktor Orban actioneaza iresponsabil catalogand acesti refugiati drept imigranti cu motivatie economica. Orban practica o politica vizand descurajarea imigrantilor", a adaugat cancelarul social-democrat austriac.

Drop of Light / Shutterstock.com