Pretul petrolului scade la Londra sub 66 de dolari pe baril, prima data in cinci luni

Pretul petrolului a scazut vineri, la bursa londoneza, sub cota de 66 de dolari pentru prima data in ultimele cinci luni, pe fondul rezervelor abundente ale Statelor Unite si a posibilitatii ca firma British Petroleum sa finalizeze mai rapid reparatiile la conducta din Alaska.

La Londra, barilul de petrol pentru livrare in luna octombrie a scazut pana la 65,78 de dolari, cel mai scazut nivel inregistrat de pe data de 4 aprilie, in scadere cu aproape 13 dolari (aproximativ 13%) fata de nivelul recordul istoric de 78, 64 de dolari atins in urma cu aproximativ o luna la New York, barilul de petrol cu livrare in octombrie a scazut cu 12 centi, atingand valoarea de 67,20 de dolari, informeaza NewsIn.

"Pretul a inregistrat aceste scaderi datorita unei cresteri mai mult decat era prevazut a stocurilor de produse distilate a Statelor Unite si dupa anuntul facut de BP, care va reusi sa repare conductele corodate ale campului Prudhoe Bay din Alaska inainte de termenul prevazut", a explicat analistul casei de brokeraj Sucden, Michael Davis.

Datorita corodarii conductelor campului Prudhoe Bay din Alaska, compania BP a fost nevoita sa isi reduca la jumatate (200 de mii de barili pe zi) productia zilnica de petrol a celui mai mare zacamant petrolier al Statelor Unite. In cursul zilei de joi, presedintele BP Alaska, Steve Marshall a declarat in fata congresului american ca operatiunile de reparatie a conductelor ar putea fi completate pana la sfarsitul lunii octombrie. Responsabilul BP a declarat ca daca proiectul de reparatii va fi aprobat, productia la nivelele normale de 400 de mii de barili pe zi ar putea fi reluata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri