Furnizorul de gaz GDF a fost impulsionat sa aiba o evolutie buna pentru a incheia fuziunea cu Suez in termeni cat mai favorabili. Fuziunea depinde de justitia franceza, dar se confrunta cu rezistenta opozitiei socialiste si a sindicatelor, care ameninta cu proteste publice.

GDF a anuntat potrivit NewsIn, ca a estimat cresteri anuale de peste 20% pentru profitul brut, raportat la previziunile initiale de 12% si ca anticipeaza un profit net de peste 2,2 miliarde de dolari. Profitul net pentru prima jumatate a lui 2006 a fost de 1,71 de miliarde de euro, in crestere fata de cel de 1,19 miliarde inregistrat in primul semestru din 2005. Profitul operational a crescut cu 34%, pana la valoarea de 2,56 de miliarde.

Datele financiare ale GDF au fost publicate dupa ce Suez a anuntat previziuni mai bune pentru veniturile anuale si o situatie stabila, despre care analistii au declarat ca ar putea intari cererea investitorilor pentru conditii mai bune de fuziune.

Guvernul francez doreste ca fuzionarea GDF-Suez sa aiba loc in termeni de paritate, in conditiile in care actiunile Suez sunt mai bine cotate decat cele ale GDF si, din acest motiv, actionarii cer conditii mai bune pentru oferta de fuziune, de 72 de miliarde de dolari.

Actionarii Suez vor primi un dividend special, in valoare de un euro, ca parte a acestei posibile intelegeri, insa analistii au mai declarat ca aceste conditii ar putea fi imbunatatite inaintea votului actionarilor din decembrie.