Francois Hollande a denuntat "odiosul si lasul atac de la Ouagadougou", unde un comando jihadist a lansat vineri un atac sangeros asupra unui restaurant si unui hotel, omorand peste 20 de oameni, a anuntat sambata Palatul Elysée intr-un comunicat, relateaza AFP.

"Fortele franceze sprijina fortele din Burkina Faso", adauga presedintia franceza, subliniind ca "presedintele Republicii isi exprima intreaga sustinere fata de presedintele (Roch Marc Christian) Kaboré", arata Mediafax. Intr-o reactie pe Twitter, premierul Manuel Valls aprecia sambata la pranz ca "teroristii au lovit din nou lumea". "Impreuna vom raspunde si vom invinge", a adaugat el in acest mesaj.

Numarul unu al Partidului Socialist (PS) Jean-Christophe Cambadélis si-a exprimat pe aceeasi retea de socializare "sustinerea fata de poporul din Burkina Faso, greu afectat de barbaria terorista". Cel putin 23 de persoane de 18 nationalitati au fost ucise intr-un atac jihadist asupra unui hotel si unui restaurant din Ouagadougou, iar fortele de securitate din aceasta tara si-au incheiat sambata operatiunile impotriva atacatorilor, dupa 12 ore de la inceputul atacului.

Forte speciale franceze sunt stationate la periferia Ouagadougou, in cadrul luptei impotriva jihadismului in Sahel. Washingtonul dispune, de asemenea, de 75 de militari in aceasta tara si a anuntat ca ofera o sustinere fortelor franceze in cadrul operatiunii. Atacul jihadist a fost revendicat de catre Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI), la mai putin de doua luni de la un atac similar in Mali.

Citeste si:
Epava avionului Air Algerie a fost gasita in nordul Mali, dezintegrata
Epava avionului prabusit in...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Francois Hollande: Niciun supravietuitor dupa accidentul din Mali