Cei 26 de mineri care au disparut in urma unei explozii de gaz produsa intr-o mina de carbune, din nordul Rusiei, au fost declarati decedati, iar sase persoane, majoritatea din echipele de interventie, au murit in urma unei noi explozii, bilantul total ajungand la 36 de morti, informeaza Le Figaro.

"Conform consiliului tehnic de expertiza, cele 26 de persoane care se gaseau in mina (in momentul exploziei de gaz) nu au avut nicio sansa de supravietuire", a declarat Tatiana Buskova, purtator de cuvant al companiei Vorkutaugol, care administreaza mina Severnaia, intr-un comunicat adresat agentiei AFP, potrivit Mediafax.

"Operatiunile de cautare au luat sfarsit", a precizat aceasta. Bilantul anterior era de patru morti si 26 de disparuti. In plus, alte sase persoane, majoritatea membri ai echipelor de salvare, au murit intr-o noua explozie produsa sambata in aceeasi mina, a precizat un purtator de cuvant al politiei locale.

In urma exploziei de gaz de joi, o galerie din mina de carbuni din regiunea Komis, nordul Rusiei, s-a surpat. In momentul incidentului, 110 persoane se aflau in mina, 80 fiind salvate de echipele de interventie.

Citeste si:
Minerii de la Salinele Praid si Targu Ocna, in greva generala
Minerii de la Salina Praid si...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Netflix donează 100 de milioane de dolari pentru angajații concediați
Setari Cookie-uri