Pentru prima data lista celor mai bogati oameni din America, Forbes 400, consta in intregime din persoane a caror avere este mai mare de un miliard de dolari, a anuntat revista Forbes care realizeaza anual acest top.
Forbes informeaza ca in 2006 averile insumate ale persoanelor cuprinse in Forbes se ridica la 1.250 miliarde dolari, comparativ cu 1.130 miliarde dolari anul trecut.

In fruntea listei celor mai bogati oameni din America se regasesc nume importante din industria IT, precum: Bill Gates, Paul Allen (co-fondatorul Microsoft), Michael Dell (fondatorul si presedintele companiei Dell Inc., cel mai mare producator mondial de PC-uri), Larry Ellison (fondatorul si directorul general de la Oracle Corp.), Sergey Brin si Larry Page (fondatorii motorului de cautare Google Inc.).

Bill Gates nu s-a dezmintit nici in acest an, situandu-se pentru a treispezecea oara in fruntea clasamentului miliardarilor, cu o avere estimata de 53 miliarde dolari. Cu toate acestea, pozitia acestuia pare mai vulnerabila ca niciodata, fiind amenintat de Warren Buffet, investitorul deja legendar, care in prezent detine o avere de 46 miliarde dolari.

Gates a ocupat fara intrerupere pozitia de lider in ultimii 13 ani, in timp ce Buffett s-a clasat pe locul doi in fiecare an din 1994 si pana in prezent, exceptand 2000 an in care Larry Ellison, fondatorul si directorul general de la Oracle Corp., a ocupat pentru scurt timp locul secund in Forbes 400.

Un salt spectaculos a realizat in ultimul an magnatul cazinourilor Sheldon Adelson ( 72 de ani), fiul unui sofer de taxi evreu, care a trecut de pe locul 15 pe locul trei cu o avere estimata la 20,5 miliarde dolari. Forbes estimeaza ca Adelson (foto) a castigat, in medie, aproximativ un milion de dolari pe ora in ultimii doi ani.

Astfel, afacerile cu jocuri de noroc, in valoare de sute de miliarde de dolari la nivel mondial au facut ca magnati care s-au imbogatit substantial sa creasca exponential.

Locul patru este ocupat de Larry Ellison, una din vedeta lumii mondiale de IT. Larry Ellison (62 de ani), seful companiei Oracle, cel mai mare furnizor de softuri pentru baze de date, are o avere estimata la 19,5 miliarde de dolari.

Co-fondatorului companiei Microsoft, Paul Allen, ocupa in continuare pozitia a cincea, cu o avere estimata la 16 miliarde de dolari. Foarte aproape se situeaza insa fondatorul lantului de supermarketuri Wal-Mart, Sam Walton , a carui avere de 15.7 miliarde de dolari. In acest clasament, urmeaza Helen Walton, sotia lui Sam , si alti patru membri ai familiei, fiecare dintre acestia avand o avere de 15 de miliarde de dolari.

Fondatorii motorului de cautare Google Inc., Sergey Brin si Larry Page, au castigat si ei, in medie, aproximativ 13 milioane dolari in fiecare zi din ultimii doi ani, clasandu-se pe locul 12 si, respectiv, 13 in Forbes 400, comparativ cu locul 16 ocupat la egalitate in 2005.

De asemenea, cei mai multi miliardari americani traiesc in California, care gazduieste 90 din persoanele cuprinse in Forbes 400, alti 44 traind in New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri