Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, se va retrage din funcţia de preşedinte al grupurilor Fox şi News Corp, au anunţat cele două companii într-un comunicat citat joi de DPA/PA Media şi AFP, conform Agerpres.

Omul de afaceri australian urmează să fie înlocuit în această funcţie, în cadrul ambelor companii, de către fiul său, Lachlan Murdoch.

Schimbarea conducerii va avea loc după adunarea generală a acţionarilor celor două companii, la jumătatea lunii noiembrie.

"În numele consiliilor de administraţie ale Fox şi News Corp, a echipelor de conducere şi a tuturor acţionarilor care au beneficiat de pe urma muncii sale asidue, îl felicit pe tatăl meu pentru remarcabilă sa carieră de 70 de ani", a declarat Lachlan Murdoch, în vârstă de 52 de ani.

"Îi mulţumim pentru viziunea sa, pentru spiritul său de pionierat, pentru determinarea sa fermă şi pentru moştenirea trainică pe care o lasă companiilor pe care le-a fondat şi nenumăraţilor oameni pe care i-a influenţat", a adăugat fiul mogulului media.

"Suntem recunoscători că va ocupa funcţia de preşedinte emerit şi ştim că va continua să ofere sfaturi valoroase ambelor companii", a încheiat Lachlan Murdoch.

Preşedintele imperiului Fox, al cărui canal de ştiri Fox News este televiziunea favorită a republicanilor americani, îşi anunţă retragerea într-un moment cheie, apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2024, la care Donald Trump este favoritul alegerilor primare republicane.

Magnatul se retrage la cinci luni după ce Fox News a acceptat să plătească suma de 787,5 milioane de dolari producătorului de aparate electronice de vot Dominion Voting Systems, pentru a evita un proces cu privire la reflectarea alegerilor prezidenţiale din 2020. Unul dintre prezentatorii vedetă ai televiziunii, Tucker Carlson, a părăsit atunci postul, care a pierdut ulterior din audienţă.

Sursa foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri