Grupul OMV, lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala, a incheiat vanzarea activelor sale de explorare si productie (E&P) in Ecuador catre partenerii sai din cadrul societatii mixte, Perenco si Burlington Resources Oriente Ltd.

Partea de productie care revenea OMV a fost in jur de 5.000 barili echivalent petrol (bep) pe zi in 2005. Vanzarea face parte din procesul de rationalizare a portofoliului E&P al OMV, intrucat regiunea Americii de Sud nu este esentiala pentru activitatea de Explorare si Productie a grupului. Partenerii au convenit sa nu dezvaluie valoarea tranzactiei. Activele din Ecuador au fost preluate de OMV ca parte a procesului de achizitie a portofoliului de Explorare si Productie al Preussag Energie GmbH, in 2003.

in domeniul explorare si productie, OMV detine un portofoliu international echilibrat in 18 tari organizate in jurul a cinci regiuni centrale, potrivit datelor citate de Rompres: Dunarea si Marea Adriatica, Africa de Nord, Marea Nordului, Orientul Mijlociu - zona Caspica si Australia - Noua Zeelanda.

Datorita achizitiei a 51% din Petrom, cea mai mare companie de petrol din Romania, volumul productiei zilnice OMV este de aproximativ 330.000 bep/zi, iar rezervele companiei se ridica la aproximativ 1,4 miliarde bep.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri