Guvernul belgian prevede, in cadrul proiectului de buget adoptat marti, ca datoria publica a Belgiei sa fie de 83,9% din produsul intern brut (PIB), la sfarsitul lui 2007, fata de 87,7% din PIB, in 2006, a anuntat ministrul belgian al bugetului, Freya Van den Bossche, dupa cum informeaza NewsIn. Ministrul belgian al bugetului, Freya Van den Bossche, a subliniat progresele facute de tara sa, referitor la reducerea datoriei publice.

"Belgia, care avea o datorie publica de 103,3% din PIB in anul 2002, a devenit liderul incontestabil al tarilor membre ale Uniunii Europene, in ceea ce priveste reducerea datoriei, iar acest lucru are loc intr-un moment in care rata datoriei majoritatii tarilor din zona euro se majoreaza", a declarat oficialul belgian. Rata somajului in Belgia ar trebui sa scada de la nivelul de 8,6% din totalul populatiei active (conform normelor Eurostat), inregistrat in anul 2006, la 8,3%, in anul 2007, in conformitate cu aceleasi precizari.

Dupa mai multe saptamani de negocieri si un maraton de 15 ore, desfasurat in noaptea de luni spre marti, membrii guvernului condus de Guy Verhofstadt au reusit, in cele din urma, sa cada de acord asupra bugetului Belgiei. Acesta este ultimul proiect de buget al coalitiei liberal-socialiste, condusa de Verhofstadt, inaintea alegerilor legislative prevazute sa aiba loc in primavara anului 2007.