Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat dur duminica dimineata decizia administratiei americane de a interzice temporar cetatenilor din sapte tari predominant musulmane sa intre in Statele Unite, transmite Reuters.

”Ea este convinsa ca lupta necesara si decisiva impotriva terorismului nu este o justificare pentru a pune sub o suspiciune generala oamenii din anumite comunitati sau religii”, a declarat purtatorul de cuvant al Angelei Merkel, Steffen Seibert, potrivit News.ro.

Donald Trump a adoptat vineri noaptea un ordin executiv prin care suspenda temporar, pentru o perioada de 120 de zile, toate programele de relocare a refugiatilor si blocheaza pentru o perioada nedeterminata intrarea refugiatilor sirieni in Statele Unite. De asemenea, interdictia ii vizeaza si pe cetatenii din sapte tari predominant musulmane, singurele exceptii sunt permise pentru posesorii de pasapoarte diplomatice sau vize de rezidenta permanenta.

Administratia Trump a argumentat ca aceasta interdictie vrea sa inlature amenintarea terorista din partea militantilor care au orchestrat inclusiv atentatele de la 11 septembrie, insa nicio tara de origine a teroristilor din 2001 nu este inclusa in acest oridn executiv. In schimb, sunt vizati cetatenii din Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.

De asemenea, autoritatile germane vor evalua consecintele pe care le are acest ordin executiv asupra locuitorilor care beneficiaza de dubla cetatenie. ”Cancelarul regreta interdictia de intrare impusa impotriva refugiatilor si a cetatenilor celor sapte state”, a precizat purtatorul de cuvant Steffen Seibert. Angela Merkel si-a exprimat ingrijorarea inclusiv intr-o discutie telefonica purtata sambata cu presedintele Donald Trump.

Citeste si:
Top 10 cei mai puternici politicieni din lume... si din Romania
Top 10 cei mai puternici...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimbare: Referendumul din Turcia, intre intrebari si raspunsuri