9. Canada

9. Canada

Scor: 82

Canada deshide topul celor mai "curate" tari din lume cand vorbim de coruptie. Canada este, de asemenea, clasata pe locul 6 in topul tarilor cu un nivel bun de trai, la un PIB pe cap de locuitor (PPP) de 41.894 dolari.

Bilet de avion dus: 516 euro

Sursa foto: Elena_Suvorova/Shutterstock.com

8. Olanda

8. Olanda

Scor: 83

Olanda, una dintre cele mai putin corupte tari, este clasata de asemenea pe locul 9 in lume in topul tarilor in care merita sa traiesti, cu un PIB pe cap de locuitor (PPP) de 44.945 dolari. Olanda este, totodata, un exemplu pentru lupta impotriva poluarii in orase.

Bilet de avion dus: 68 euro

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

7. Singapore

7. Singapore

Scor: 84

Nu doar ca are un nivel mic al coruptiei, dar Singapore este tara cu cel mai mare nivel de trai din lume. In plus, aici pare sa fie raiul civilizatiei, avand in vedere ca exista reguli stricte pentru pastrarea curateniei: guma de mestecat este interzisa, iar aruncarea gunoiului pe strada este amendata cu mii de dolari.

Bielt de avion dus: 280 euro

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

6. Norvegia

6. Norvegia

Scor: 85

Dincolo de nivelul scazut al coruptiei, Norvegia este cea mai buna tara de pe glob in care merita sa traiesti, cu un PIB pe cap de locuitor (PPP) de 62.448 dolari. De asemenea, Norvegia ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste accesul la informatie si comunicatii.

Bilet de avion dus: 112 euro

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

5. Elvetia

5. Elvetia

Scor: 86

Elvetia, un paradis al traiului (locul 3 in lume), castiga puncte si la capitolul coruptie. De asemenea, Elvetia este recunoscuta pentru nivelul mic de somaj, salarii mari, nivel ridicat de civilizatie, siguranta si peisaje mirifice.

PIB-ul - pe cap de locuitor (PPP): 54.697 dolari

Bilet de avion dus: 229 euro

Sursa foto: Natali Glado/Shutterstock.com

4. Suedia

4. Suedia

Scor: 88

Nu doar un nivel scazut al coruptiei, ci si un nivel ridicat de trai si de educatie fac din Suedia o tara a perfectiunii, in care grija pentru fericirea si bunastrarea cetatenilor este pusa pe primul loc. Ca dovada sta si faptul ca Suedia a decis sa reduca numarul orelor de munca de la 8 a 6 ore pe zi.

Bilet de avion dus: 45 euro

Sursa foto: Scanrail1, Shutterstock/Shutterstock.com

3. Finlanda

3. Finlanda

Scor: 89

Finlanda, care deschide podiumul celor mai putin corupte tari, este, de asemenea, unul din statele cu cel mai ridicat nivel de trai, la un PIB pe cap de locuitor (PPP) de 38.846 dolari.

Bilet de avion dus: 111 euro

Sursa foto: Scanrail1/Shutterstock.com

2. Noua Zeelanda

2. Noua Zeelanda

Scor: 90

Nu doar are un nivel scazut al coruptiei, insa Noua Zeelanda este pe locul 5 in clasamentul tarilor in care merita sa traiesti datorita nivelului ridicat de trai, cu un PIB pe cap de locuitor (PPP) de 32.808 dolari. In plus, Noua Zeelanda este o tara pasnica si bogata in peisaje naturale.

Bilet de avion dus: 758 euro

Sursa foto: DmitrySerbin/Shutterstock.com

1. Danemarca

1. Danemarca

Scor: 90

Danemarca este de ani de zile cea mai "curata" tara din lume, cand vorbim de coruptie. Mai mult de atat, se afla printre primele state cu un nivel ridicat de trai, cu un PIB pe cap de locuitor de 41.991 dolari.

Bilet de avion dus: 75 euro

Sura foto: Fedor Selivanov / Shutterstock.com

Romania

Romania

Romania se claseaza pe locul 57 din 176 de tari analizate in privinta coruptiei, cu un scor de 48. Astfel, tara noastra se afla la egalitate cu Ungaria si Iordania si doar cu un loc inaintea Italiei, potrivit Transparency.org.

Sursa foto: Agerpres Foto

Sursa foto: Fedor Selivanov / Shutterstock.com