Uniunea Europeana continua sa intinda o mana Turciei, scrie presedintele Comisiei Europene (CE) Jean Claude Juncker in Bild am Sonntag, avertizand insa Ankara ca nu va adera la UE daca reintroduce pedeapsa cu moartea, relateaza The Associated Press.

Democratia, stabilitatea si succesul economic ale Turciei sunt importante pentru Uniune, subliniaza Juncker in articol. Ankara ar trebui ”sa se apropie de Europa, in loc sa se indeparteze de noi”, indeamna presedintele CE. Negocierile de aderarea la UE ale Turciei au inceput in urma cu 12 ani, dar sunt blocate, potrivit News.ro.

Juncker avertizeaza insa ca Europa este o ”uniune a valorilor” si adauga ca, ”daca Turcia reintroduce pedeapsa cu moartea, Guvernul turc va inchide definitiv usa aderarii la UE. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat sambata, cu ocazia marcarii unui an de la tentativa de lovitura stat de la 15 iulie, ca va aproba un proiect de lege care sa reintroduca pedeapsa capitala, in cazul in care Parlamentul va initia un asemenea text.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
In ce domenii este Bulgaria mai buna decat Romania?