Guvernul spaniol a inceput sambata o reuniune extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei, o regiune ai carei lideri ameninta ca vor declara independenta, relateaza DPA.

Premierul Mariano Rajoy urmeaza sa poarte discutii cu privire la activarea articolului 155 din Constitutia spaniola care permite guvernului central sa suspende autonomia unei regiuni daca aceasta nu isi indeplineste obligatiile fata de stat. Pentru activarea articolului 155 este necesara aprobarea Senatului, potrivit Agerpres.

Spania a avertizat ca va declansa sambata procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constitutiei, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei, dupa ce liderul catalan Carles Puigdemont a amenintat ca parlamentul regional ar putea sa voteze o declaratie oficiala de independenta daca Madridul nu accepta sa poarte negocieri, mentioneaza Reuters.

Catalonia nu si-a declarat independenta, dar o va face totusi, daca Madridul isi continua "represiunea", in special prin suspendarea autonomiei, a avertizat joi liderul separatist catalan.

Citeste si:
Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, accident in trafic
Razvan Cuc, Ministrul...

Sursa foto: Boule/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vor fi 40 de grade Celsius joi in Franta, Belgia, Germania si Olanda