Restaurantul Le Bistrot Français Relais & Châteaux, deținut de Grupul Le Manoir, își extinde activitatea printr-un nou concept de tip brasserie/galerie de artă modernă.

Le Bistrot Français – Brasserie funcționează la parterul vilei din spatele Ateneului Român, iar restaurantul haute cuisine, redenumit Epicurian, operează la primul etaj al respectivei locații.

„Ne-am dorit să ne putem adresa unui public mai larg fără să facem rabat de la calitatea pentru care Le Bistrot Français este recunoscut. Braseria, ce include și terasa, are un program extins, oferă un meniu tipic francez pentru mic-dejun, prânz, brunch, apéro și cină, adresându-se în special clienților tineri și activi, iar restaurantul Epicurian rămâne același reper în gastronomia fină a Bucureștiului”, spune Cristian Preotu, proprietarul Le Manoir.

Meniul braseriei este creat de Chef Patricio Massimino ce are o experiență îndelungată în bucătăriile unor restaurante certificate cu stele Michelin și în hoteluri boutique de lux, iar specializările sale sunt bucătăria mediteraneană și cea franceză.

Născut în Argentina și crescut în Madrid, Spania, Chef Patricio Massimino și-a început călătoria gastronomică la vârsta de 18 ani. Cu o pasiune profundă pentru mâncare și o sete de cunoaștere culinară, el a urmat studii în gastronomie atât în Spania, cât și în Franța, consolidând o bază solidă în bucătăria mediteraneană și cea franceză.Timpul petrecut în Caraibe i-a adus o influență captivantă, îmbinând aromele caraibiene și asiatice. De-a lungul carierei sale, Chef Patricio Massimino și-a dezvoltat abilitățile în restaurante renumite cu stele Michelin și hoteluri boutique de lux, orientându-se întotdeauna către fine dining.

Dacă fostul restaurant Le Bistrot Français era renumit și pentru colecția de artă clasică expusă ambiental – colecția fiind preluată de noul Epicurian și expusă la etajul întâi al clădirii din strada Nicolae Golescu nr. 18, braseria prezintă la rândul ei o viziune actuală asupra artei românești contemporante. Sub curatoriatul criticului de artă Adrian Buga, consilier al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României, în braserie vor fi expuse prin rotație operele unor artiști români contemporani.

“Prin titlul tabloului „Where Love Begins”, Teodora Gavrilă, artist contemporan român, ne invită să-i descifrăm povestea cromatică a lucrărilor expuse în Le Bistrot Français. Prima impresie este de liniște găsită într-un univers cromatic, în care Teodora se transformă într-un povestitor/făurar al sentimentelor proprii (...) Teodora are puterea de a crea o lume nouă în care ne invită să descoperim liniile și culorile într-un loc aparte: Locul unde dragostea începe!”, ne explică Adrian Buga.

Grupul Le Manoir, cu afaceri de peste 10 milioane de euro la nivelul anului 2022, a fost înființat în anul 2004 de către antreprenorul și expertul în luxury Cristian Preotu, operează magazinele Comtesse du Barry si Le MANOIR Gourmet Market - fiind unul dintre cei mai mari operatori pe segmentul cadourilor gastronomice din România, restaurantele de fine dining Epicurian și Le Bistrot Français Brasserie, primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de Est, magazinul de fashion pentru copii Petit Bateau și domeniul Carpathian Estate din județul Buzău.

Companiile deținute de Preotu sunt prezente și pe piețe externe, precum Franța, Serbia sau Luxemburg. Printre mărcile internaționale din portofoliul Le Manoir se numără vinuri de la producători din Franța, Italia, Spania sau Lumea Nouă, precum Bollinger, Delamotte, Salon, Bruno Paillard, Henri Giraud, Joseph Drouhin, Petrus, Penfolds, Graham's Port wine, renumite mărci de delicatese ca Bordier, Cinco Jotas, Joselito, Comtesse du Barry, Chocolatier Michel Cluizel, Maxim's de Paris și multe altele.

Sursa foto: Le Bistrot Français

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri