Grupul Holcim, al doilea producator mondial de ciment, a anuntat miercuri o crestere de 43% a profitului net inregistrat in primele noua luni ale anului 2006, atingand nivelul de 1,950 miliarde de franci elvetieni (1,56 miliarde de dolari), conform Reuters.

Grupul Holcim a majorat miercuri si obiectivele anuale de crestere, care momentan se estimeza ca vor "depasi substantial" nivelul pe termen lung fixat la 5%.

Holcim a publicat obiective ambitioase privind tintele de profitabilitate ale celor trei divizii ale grupului. in ceea ce priveste sectorul de productie de ciment, grupul mizeaza pe un procent de crestere al profiturilor operationale de 33%, nivelul estimat pentru divizia de agregate fiind stabilit la 27%.

Pentru cel de-al treilea sector de activitate al grupului, cel ce grupeaza "alte materiale de constructie si servicii", Holcim a fixat cote de crestere a profitabilitatii de 8%.

Grupul producator de ciment a beneficiat de pe urma extinderii activitatilor de constructie pe intreg teritoriul european, in special in cadrul unor puteri economice precum Franta si Germania, care au inregistrat valori pozitive in sectorul constructiilor dupa multi ani de stagnare.

Veniturile companiei, care au fost majorate de o serie de achizitii, au crescut pana la 17, 514 miliarde de franci elvetieni, in crestere cu 31% fata de acceasi perioada a anului precedent.

Un grup de 13 analisti estimase pentru Reuters ca profiturile pentru aceasta perioada ale companiei Holcim vor atinge 1,877 miliarde de franci elvetieni.