Sinagoga din Goteborg, al doilea oras ca marime din Suedia, a fost sambata seara obiectul unei tentative de incendiu, care a fost stins rapid, a anuntat politia suedeza, informeaza duminica AFP.

"Un obiect arzand a fost lansat in cladire, insa incendiul nu s-a extins", a anuntat un purtator de cuvant al politiei Lars Tunefjord pentru agentia locala TT, anuntand ca in prezent se ancheteaza asupra motivului atacului. Incendiul a avut loc la scurt timp dupa orele locale 22:00 (21:00 GMT), scrie Agerpres.

"Un grup de persoane mascate au lansat obiecte in flacari in curtea sinagogii", a anuntat comunitatea evreiasca pe site-ul sau, precizand ca anvergura pagubelor inca nu este cunoscuta, dar ca nimeni nu a fost ranit. Martori, intervievati de mass-media locale, vorbesc despre cockteiluri Molotov, ceea ce politia nu a confirmat.

Cei circa 20 de tineri ce se aflau intr-o incapere adiacenta s-au refugiat la subsol, inainte de a putea pleca vii si sanatosi de la fata locului. "Evenimentele ultimelor zile intre Trump si Israel si problemele dintre Israel si Palestina, astfel de lucruri duc la amenintari si mai ridicate", a declarat Allan Stutzinsky, responsabil al comunitatii evreiesti din Suedia, pentru cotidianul GT.

Decizia lui Trump de a muta ambasada SUA in Israel din Tel Aviv la Ierusalim a fost urmata de ample reactii de condamnare si de proteste in lumea araba si cea musulmana, proteste soldate pana acum cu patru morti si sute de raniti. La Malmo, al treilea oras ca marime din Suedia, au fost organizate manifestatii impotriva deciziei lui Trump. Potrivit TT, securitatea sinagogilor a fost crescuta pe intreg teritoriul Suediei.

Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri