Numarul de angajati a crescut, in 2016, in 231 de regiuni din Uniunea Europeana (84%), potrivit datele Oficiului European de Statistica Eurostat. In Romania insa, mai exact in nord-estul si sud-vestul Olteniei, s-a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de angajati in urma cu doi ani.

Cresterea numarului de angajati difera atat de la o regiunie europeana la alta, cat si de la o regiune la alta in interiorul unei tari. Cea mai mare crestere a numarului de angajati a fost inregistrata in Polonia (Podkarpacie -7,9%, Opolskie -5,9%, Pomorskie - 4,7% si Warminsko-Mazurskieo - 4,7% si in Spania (Ciudad Autónoma de Melilla - 4,8%).

La polul opus, cea mai mare scadere a numarului de angajati a fost inregistrata in Romania (in nord-estul Olteniei - 3,8% si in sud-vestul Olteniei - 3% ), in Polonia (Wielkopolskie - 2.5% si Slaskie - 2.2%), in Bulgaria (Severoiztochen - 2.3%).

Foto: europa.eu

La nivelul UE, numarul de angajati a crescut cu 1,2% in 2016.

Un oras din Polonia, cea mai mare crestere a numarului de angajati

In 21 de regiuni din UE, cresterea numarului de angajati a depasit 3%. Sase din aceste regiuni sunt in Polonia si Marea Britanie, doua in Italia, doua in Spania si cate una in Ungaria, Portugalia, Cipru, Malta si Slovacia. In aceste regiuni, numarul de angajati a crescut cu peste 600.000.

In 32 de regiuni din UE (11% din totalul regiunilor), numarul de angajati a scazut in 2016. In 17 regiuni, declinul a fost de peste 1%. Sase regiuni sunt in Polonia, patru in Marea Britanie, trei in România, doua Bulgaria, una in Grecia si una in Italia. In aceste regiuni au fost cu 278.000 mai putini angajati in anul 2016.

La nivelul Uniunii Eurpene, rata de angajare este de 45%. In 10 regiuni, aceasta depaseste 60%. Cele mai mari procente se inregistreaza in Londra (169%), Luxemburg (72%), Praga (71%) si Bratislava (71%).

Pe de alta parte, in 11 regiuni din UE, rata de angajare este sub 33%. Cele mai mici rate s-au inregistat in Mayotte (19%), Guyane (21%) si Guadaloupe (29%), in Sicilia (30%) si estul si nord/estul Londrei (31%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri