Articolele din ziarul britanic The Sun care afirma ca Romania si Bulgaria vor aduce virusul HIV in Marea Britanie sunt inexacte si nedrepte, a declarat, luni, un membru al Camerei Lorzilor, intr-o conferinta despre efectele pentru Bulgaria ale aderarii la UE, anunta site-ul Sofia Echo.com citat de NewsIn.

Ziarul britanic The Sun anuntase, saptamana trecuta, ca Marea Britanie se va confrunta cu o epidemie de HIV, din cauza emigrarilor, care vor ajunge in punctul critic cand Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana, anul viitor. Articolul cita medici, care declarau ca doua treimi dintre persoanele seropozitive sunt imigranti care nu se trateaza, ceea ce creste incidenta de risc de infectare a populatiei. The Sun scria ca Romania si Bulgaria sunt tarile europene in care se inregistreaza cele mai multe cazuri de SIDA.

Lordul Watson of Richmond, membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic, a declarat, cu ocazia unei conferinte de presa tinute la Sofia, despre efectele pentru Bulgaria ale aderarii la UE, ca articolul este nedrept si incorect, iar ministerul britanic de externe ar trebui sa isi exprime pozitia referitor la acesta chestiune.

Lordul Watson a mai spus ca statutul de membru UE este insuficient, ca sa garanteze succesul economic al Bulgariei, care depinde de ea insasi. Constientizarea punctelor puternice si a slabiciunilor este esentiala pentru succesul economic, a apreciat Lordul Watson, care a declarat ca trebuie popularizate dezvoltarile pozitive.

Parerea lumii despre Bulgaria este formata pe baza unui tablou cu echipamente agricole vechi si carute, a mai declarat Lordul Watson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
100 mil. euro pentru o campanie de PR despre Brexit