Nasdaq ar putea majora oferta pentru preluarea Bursei din Londra

Nasdaq, a doua bursa ca marime din SUA, ar putea majora oferta pentru preluarea Bursei din Londra - London Stock Exchange (LSE), daca LSE cere un pret mai mare sau apare o contraoferta, a declarat presedintele Nasdaq International, Charlotte Crosswell

Bursa americana Nasdaq lansase luni o oferta de 5,1 miliarde dolari (2,7 miliarde lire sterline) pentru preluarea London Stock Exchange (LSE), in intentia de a crea prima bursa transatlantica, oferta fiind cu 40% mai mare fata de cea facuta de bursa americana in martie.

Nasdaq, care detine un pachet de actiuni de 28,75% la London Stock Exchange oferise luni 1,243 pence/actiune in numerar, pentru achizitionarea unui pachet de 3,75% din actiunile celei mai mari burse europene de valori.

Presedintele Nasdaq International, Charlotte Crosswell, a declarat, cu ocazia unei conferinte la Dubai, ca aceasta este cea mai buna oferta finala, dar exista posibilitatea majorarii. "Exista doua situatii in care se poate face o schimbare: daca LSE face o recomandare sau daca exista o contraoferta", a precizat Crosswell potrivit NewsIn, subliniind o conditie din anuntul de luni al Nasdaq, care spunea ca 1,243 pence/actiune este oferta finala.

LSE a respins oferta Nasdaq dupa sapte ore. Directorul executiv al London Stock Exchange, Clara Furse, a considerat ca oferta nu reflecta valoarea actuala a LSE si nici potentialul de dezvoltare. Crosswell e refuzat sa precizeze un alt pret.

Oferta Nasdaq pentru preluarea London Stock Exchange a antrenat, datorita posibilitatii ca Nasdaq sau o terta parte sa majoreze oferta, cresterea cotatiei actiunilor LSE cu 6,2%, la nivelul de 1,293 pence/actiune, la mijlocul sedintei de tranzactionare, evaluand bursa de circa 3,2 miliarde de lire sterline.

LSE a fost considerata multa vreme ca o posibila achizitie profitabila, pentru ca este relativ mica si in crestere rapida. LSE a respins oferte ale OMX AB, Deutsche Boerse AG, Macquarie Bank Ltd. si Nasdaq, imncepand din 2000. Nasdaq va face, saptamana aceasta, o alta oferta pentru actionarii LSE.

Nasdaq vrea sa creeze prin achizitia LSE cea mai mare platforma bursiera din lume din punct de vedere al companiilor listate, cu 6.400 de firme si o valoare de piata de peste 11.800 miliarde de dolari si cu cel mai mare volum zilnic de tranzactionare, de 7,4 miliarde de actiuni, in medie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri