Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a invalidat sambata decretele presedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, si numirea guvernului condus de aceasta, transmite Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

Noul guvern depusese deja juramantul in fata Parlamentului.

Liderul PPDA, Andrei Nastase, este vicepremier si ministru de interne in noul guvern, din care mai fac Vasile Sova (vicepremier pentru integrare), Nicolae Popescu (externe si integrare europeana), Georgeta Mincu (agricultura, dezvoltare regionala si mediu), Pavel Voicu (aparare), Vadim Branzan (economie si infrastructura), Liliana Nicolaescu-Onofrei (educatie, cultura si cercetare), Natalia Gavrilita (finante), Stanislav Pavlovschi (justitie) si Ala Nemerenco (sanatate, munca si protectie sociala).

La sedinta parlamentului au participat doar deputatii PSRM si ACUM.

Partidul Democrat (PDM) a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala toate actele adoptate de parlament in sedinta de sambata.

Anterior, Curtea a decis ca Parlamentul nu isi mai poate exercita atributiile constitutionale, inclusiv cele de control asupra executivului, intrucat mandatul sau a expirat. Conform instantei, toate actele adoptate de legislativ in sedinta de sambata sunt neconstitutionale.

Sedinta parlamentului a fost convocata de Partidul Socialist (PSRM) al presedintelui Igor Dodon si de blocul pro-european ACUM, alcatuit din PAS si din Platforma Demnitate si Adevar (PPDA).

Deputatii au votat mai intai - de asemenea neconstitutional, potrivit instantei de resort - si noua conducere a Parlamentului, cu socialista Zenaida Greceanii ca presedinta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri