Reactorul nr.4 al centralei nucleare din Beloiarsk, in muntii Ural, s-a oprit duminica in urma unui raspuns "fals" al sistemului de securitate, a declarat o subsidiara a corporatiei nucleare de stat Rosatom, citata de Reuters.

Unitatea nr.4 de la Beloiarsk cu un reactor unicat pe baza de neutroni rapizi BN-800 s-a oprit din cauza unui semnal al sistemului de securitate ca ar exista defectiuni, potrivit RIA Novosti, conform Agerpres.ro.

Subsidiara rusa Rosenergoatom a indicat ca unitatea s-a oprit la ora locala 09:15 (04:15 GMT).

"Oprirea s-a produs in baza unui algoritm de rutina", a relevat agentia intr-un comunicat, sustinand ca fondul de radiatii in perimetrul centralei si in zonele inconjuratoare este in conformitate cu nivelurile obisnuite.

In prezent, sunt clarificate si eliminate cauzele care au dus la oprirea generatorului, a mai indicat Rosenergoatom, adaugand ca dupa aceasta unitatea isi va relua activitatea.

Aceasta centrala din zona muntilor Ural a fost data in exploatare in 1964.

Luna trecuta, trei dintre cele patru unitati ale unei centrale nucleare situata la nord-vest de Moscova s-au oprit dupa un scurtcircuit. Ulterior, toate au fost repuse in functiune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri