Nasdaq critica refuzul Bursei de la Londra de a negocia o posibila preluare

Grupul bursier Nasdaq a criticat Bursa de Valori de la Londra pentru refuzul de a discuta perspectivele unui acord de preluare iar reprezentantii acestuia au adaugat ca oferta de preluare ostila pentru compania britanica a fost corecta, informeaza NewsIn.

Nasdaq Stock Market detine aproximativ 30% din London Stock Exchange(LSE) si ofera, pentru restul actiunilor, 1.243 pence pe actiune, bani gheata, evaluand operatorul britanic la 2,7 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari).

Reprezentantii Nasdaq au declarat, de asemenea, ca previziunile de trazactionare pentru bursa de la Londra sunt optimiste.

"Suntem surpinsi ca boardul LSE a esuat, pana in ziua de azi, sa poarte negocieri nu Nasdaq in vederea unei tranzactii recomandate", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, singura intalnire care a avut loc a fost aceea cu Nasdaq drept actionar, mai mult decat ca potential ofertant, in mai 2006.

LSE a respins criticile argumentand ca bursa americana Nasdaq nu a incercat sa poarte "discutii constructive" cu bursa londoneza.

Nasdaq a raspuns ca solicitarea din data de 20 noiembrie, pentru o intalnire cu reprezentantii bursei londoneze, a fost respinsa public de catre LSE.

Ritmul realizarii de fuziuni creste printre bursele de valori mondiale, deoarece acestea se confrunta cu presiunea din partea clientilor de a oferi servicii globale si de a reduce comisioanele. Competitia devine, de asemenea, mai intensa, deoarece un grup de banci de investitii planuieste sa creeze, anul acesta, o platforma paneuropeana pentru tranzactionarea capitalului.

LSE constituie, de mult timp, o tinta de preluare, partial deoarece detine o capitalizare de piata relativ mica fata de rivali. Pretul actiunilor LSE a crescut de peste trei ori in ultimii doi ani, in care a primit si respins o seroe de oferte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri