Petrolul a stagnat astazi la 54 dolari/baril pentru ca estimarile de crestere a stocurilor americane de titei si semnalele Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru reuniunea din martie sunt compensate de previziunile de scadere a rezervelor de combustibil termic, informeaza NewsIn.

Contractele futures cu termen in martie pentru petrol brut au fost tranzactionate in crestere cu 26 de centi, pe piata americana, la valoarea de 54,27 dolari/barilul de titei, pana la 10:17, ora Romaniei, dupa ce luni au pierdut 1,41 dolari. Petrolul Brent din Marea Nordului tranzactionat pe piata londoneza s-a scumpit cu 33 de centi, la valoarea de 54,01 dolari.

Piata a ramas pe acelasi teren, dupa ce a alunecat ieri cu peste un dolar, cand ambasadorul Arabiei Saudite in Statele Unite ale Americii a spus ca tara lui, care este cel mai mare producator de petrol din organizatie, este multumita ca preturile petrolului se situeaza in jurul valorii de 50 de dolari si pe fondul in care alte marfuri au fost afectate de tendinta investitorilor de a vinde.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Pedepse serioase în Thailanda pentru glumele pe seama infectării cu COVID-19
Setari Cookie-uri