Potrivit regulilor britanice de preluare, Nasdaq, care detine deja 28,75% din actiunile LSE, cea mai mare bursa de valori europeana, nu mai poate face alta oferta pentru bursa londoneza in urmatoarele 12 luni.Reprezentantii Nasdaq si-au pastrat opinia ca pretul de 1.243 pence pe actiune oferit a fost unul corect, avand in vedere competitia crescuta in aceasta industrie.

"Suntem, desigur, dezamagiti din cauza acestui rezultat si ne pastram parerea ca oferta finala a reprezentat un pret complet si corect pentru actionarii LSE", a declarat directorul Nasdaq, Bob Greifeld. El a continuat ca "dezamagirea este compensata de siguranta ca am ramas la nivelul corect al ofertei".

Analistii si dealerii declarau ca pretul de inchidere de la sfarsitul saptamanii ar putea sugera care sunt sansele de reusita ale preluarii pentru Nasdaq. Actiunile de la cea mai mare bursa de valori europeana s-au depreciat, joi, cu 1,6%, pana la 1.262 pence. Pretul actiunilor a scazut de la varful istoric de 1.350 pence atins in data de 19 ianuarie a acestui an, deoarece estimarile pentru o oferta mai mare au fost anulate si semnalele ca o competitie sporita va reduce veniturile LSE s-au inmultit, informa NewsIn, citand Reuters.

"Niciodata sa nu spui niciodata si, desigur, pe masura ce preturile se apropie de 1243 pence, probabilitatea ca Nasdaq sa reuseasca e mai mare", spunea analistul de la Man Securities, Mamoun Tazi.

Reprezentantii Nasdaq au declarat ca pretul ofertei reflecta, de asemenea, impactul competitiei sporite din partea bancilor de investitii nemultumite, care au stabilit, anul trecut, sa creeze o platforma rivala pentru tranzactionarea valorilor. Planul, denumit Proiectul Turquoise, este dezvoltat de un grup din care fac parte Citigroup, Credit Suisse si MerrillLynch."Cred din ce in ce mai mult ca Proiectul Turquoise va deveni realitate. Nu as fi crezut, anul trecut, ca 50% din lichiditatea LSE se va grupa pentru a lua o parte din activitatea bursei", declara Tazi.