Cafenelele şi restaurantele, precum şi alte şcoli au fost redeschise luni în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Distanţarea socială este încă necesară, au declarat autorităţile, scrie Agerpres.

Ministerul Industriei şi Afacerilor a emis o serie de reguli pentru cafenele şi restaurante. Acestea includ faptul că fiecare grup de clienţi va fi limitat la cel mult 10 persoane, în conformitate cu restricţiile actuale privind adunările publice.

Alte reglementări includ faptul că trebuie să existe cel puţin 1 metru între grupurile de clienţi. O distanţă similară este de asemenea necesară pentru scaunele în aer liber.

Orele de închidere au fost stabilite pentru miezul nopţii în localurile care servesc băuturi sau alimente.

Clasele de la a 6-a până la a 10-a urmează de asemenea să se redeschidă luni împreună cu bibliotecile. Grădiniţele şi şcolile până la clasa a 5-a au fost redeschise într-o primă fază la jumătatea lunii aprilie.

Bisericile şi alte lăcaşuri de cult au fost de asemenea redeschise.

În urmă cu o săptămână, s-au deschis magazinele şi supermarketurile.

Măsurile de izolare au fost introduse în Danemarca în martie. Guvernul a declarat că până la începutul lunii iunie va anunţa când intenţionează să redeschidă graniţele.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri