Guvernul bulgar va scoate la licitatie, in martie, pentru a patra oara, iahtul fostului lider comunist Todor Jivkov, dupa ce precedentele trei tentative au fost lipsite de succes, a anuntat miercuri Ministerul Administratiei Statului.

"Vanzarea la licitatie a iahtului lui Jivkokv va avea loc in 14 martie, de la un pret de pornire de 680.000 de leva (347.500 de euro)", a anuntat ministerul, potrivit NewsIn. Iahtul Balkan, supranumit de popor "mandria lui tatuca", fusese achizitionat de regimul lui Jivkov din Italia, in 1982, pentru doua milioane de dolari, dar nu a fost folosit decat rareori.

Dupa indepartarea lui Jivkov de la putere, in 1989, iahtul a fost dat uitarii si a intrat in ruina la baza navala Atia, din apropiere de Burgas.

Todor Jivkov, care venise la putere in 1956, stabilind un record de longevitate in ceea ce priveste mentinerea la putere a unui lider al unei tari din fostul bloc comunist (33 de ani), a murit in 1998 la 86 de ani.Dupa rasturnarea sa de la putere, el fusese plasat in regim de supraveghere la domiciliu.