Autorităţile române şi bulgare din judeţul Giurgiu, respectiv regiunea Ruse, Bulgaria, au propus în cadrul unei întâlniri comune care s-a desfăşurat la sediul ITPF Giurgiu, ca taxa pentru trecerea Podului Prieteniei pentru autoturisme să poată fi achitată online şi, astfel, lucrătorii care se ocupă de încasarea acestei taxe să poată fi transferaţi pentru a se ocupa de activitatea de măsurare a greutăţii autocamioanelor pentru reducerea cozilor de la frontieră, în perioada sărbătorilor de iarnă.

"În contextul apropierii sărbătorilor de iarnă şi a minivacanţelor aferente acestor sărbători, când este preconizată o creştere a valorilor de trafic prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, asigurarea fluenţei circulaţiei reprezintă o prioritatea pentru autorităţile cu atribuţii în acest domeniu. Încă de la debutul întâlnirii, prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, a semnalat o problemă deosebit de gravă în ceea ce priveşte traficul rutier în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, şi anume accidentele rutiere tot mai numeroase ce au loc pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, cauzate de staţionarea pe zeci de kilometri a tirurilor care tranzitează frontiera româno-bulgară. Din păcate, tot mai mulţi cetăţeni, indiferent că sunt români, bulgari sau de altă naţionalitate, îşi pierd viaţa în astfel de accidente, de aceea trebuie găsită urgent o soluţie comună pentru evitarea acestor cozi şi fluidizarea traficului în zonă", se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu.

La rândul său, guvernatorul Regiunii Ruse, Danail Borisov Kovachev, a precizat că statisticile arată că în ultimii ani numărul tirurilor care tranzitează frontiera româno - bulgară a crescut semnificativ, de aceea această problemă afectează atât partea română, cât şi cea bulgară, mai ales că se cunoaşte capacitatea permisă de infrastructura Podului ce leagă cele două state.

O altă problemă semnalată a fost referitoare la faptul că nu sunt operaţionalizate la capacitate maximă cântarele folosite pentru măsurarea greutăţii autocamioanelor.

În cadrul discuţiilor, autorităţile bulgare prezente au propus ca de fiecare dată când se înregistrează valori mari de trafic pentru autoturisme şi mai mic pentru autocamioane, lucrătorii care se ocupă de măsurarea greutăţii să fie transferaţi pentru a eficientiza controlul autoturismelor.

Tot în cadrul şedinţei, subprefectul judeţului Giurgiu, Mirel Brăgaru, a propus ca atât Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu, cât şi omologii din Ruse, să transmită o propunere către Ministerul Transporturilor aferent ambelor state, conform căreia taxa pentru trecerea Podului pentru turisme să poată fi achitată online şi, astfel, lucrătorii care se ocupă de încasarea acestei taxe să poată fi transferaţi pentru a se ocupa de activitatea de măsurare a greutăţii autocamioanelor.

De asemenea, guvernatorul Regiunii Ruse şi-a manifestat convingerea conform căreia construirea unui nou pod peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, reprezintă soluţia ideală pentru fluidizarea traficului, iar în acest scop trebuie ca ambele state să depună eforturi comune pentru accelerarea lucrărilor.

"Voi face tot ce este posibil în acest sens, mai ales că Regiunea Ruse reprezintă o prioritate pentru guvernul bulgar", a spus guvernatorul.

La finalul discuţiilor, toate oficialităţile prezente au stabilit că vor menţine periodic legătura şi că vor întreprinde toate demersurile legale la ministerele de resort, obiectivul primordial fiind siguranţa traficului rutier pentru toţi cetăţenii.

Prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu, subprefectul judeţului Giurgiu, Mirel Brăgaru, şeful ITPF Giurgiu, comisar-şef de poliţie Viorel Vlăsceanu, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, comisar-şef de poliţie Costel Filimon, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, chestor de poliţie Ionuţ Dana şi şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Giurgiu, comisar de poliţie Cosmin Stan au participat la întâlnirea de lucru organizată de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pe tema fluidizării traficului rutier prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse în perioada următoare.

Din partea autorităţilor bulgare au participat: guvernatorul Regiunii Ruse, Danail Borisov Kovachev, subprefectul Regiunii Ruse, Georgi Georgiev, precum şi preşedintele Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva.

Sursa foto: Dimi Jeckov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri