În Spania, animalele de companie, mai ales câinii, au fost folosite ca un simplu instrument în timpul carantinei. Pentru că în această perioadă spaniolii puteau ieși din casă doar pentru cumpărături esențiale și pentru a-și plimba animalele, foarte mulți și-au cumpărat câini pe care i-au abandonat odată cu relaxarea restricțiilor.

„Oamenii și-au achiziționat animalele doar pentru a putea ieși din case”, spune Anna Mulà, avocată specializată în dreptul animalelor și purtător de cuvânt al Institutului pentru Politici Publice pentru Protecția Animalelor (IPPPA). Astfel, Societatea Canină din Spania (RSCE) a calculat că aproximativ 5.000 de câini au fost abandonați, cu 50% mai mult decât în mod obișnuit, potrivit abc.es, conform Digi24.

„Aceste animale au fost tratate ca simple instrumente, pentru a acoperi o nevoie. Acum, când nu mai este nevoie de ele, sunt abandonate, iar acest lucru a fost făcut cu ușurință”, a spus Anna Mulà.

Aceasta este o realitate confirmată de datele furnizate de RSCE. Potrivit organizației, abandonul câinilor a crescut vertiginos de la începutul relaxării. Numai la sfârșitul lunii mai, în primele săptămâni în care restricțiile de deplasare au fost reduse în majoritatea provinciilor, au fost înregistrate aproximativ 2.000 de abandonuri de câini.

Pentru că adăposturile pentru animale au fost închise în timpul carantinei, oamenii care doreau un animal de companie au apelat la vânzările online. Mulà spune că sunt achiziții „frauduloase”, iar aceste animale provin din ferme ilegale în care condițiile sunt „cumplite”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri