Americanii complet vaccinați nu mai sunt nevoiți să poarte mască la interior sau păstreze distanța socială unii față de alții, a anunțat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Noul ghid al CDC a precizat că este sigur pentru cei vaccinați să se întâlnească în spații interioare și să nu mai poarte masca. De asemenea, tot aceștia pot participa la activități fără să mențină distanța socială, a precizat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, scrie Forbes.com.

Americanii vor avea în continuare nevoie de mască în public, în unitățile sanitare și în alte locații, iar persoanele aflate în categorii de risc trebuie să țină cont de sfatul medicului.

CDC a argumentat decizia prin studiile efectuate până în prezent, care au demonstrat că vaccinurile sunt eficacice în fața noilor tulpini COVID.

CDC a emis recomandările la nivel federal, însă fiecare stat poate stabili individual reguli de conduită.

CDC și-a modificat treptat recomandările privind coronavirusul în ultimele săptămâni. Agenția spune acum că este sigur pentru persoanele complet vaccinate să se adune în grupuri mici fără măști, să meargă fără mască în aer liber, cu excepția cazului în care se află în zone aglomerate sau să călătorească pe plan intern.

Dar unii experți în sănătate au cerut CDC să meargă mai departe, susținând că persoanele vaccinate se confruntă cu un risc foarte mic de a contracta Covid-19, iar regulile mai slabe ar încuraja oamenii ezitanți să ia vaccinul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri