Ashgabat, Turkmenistan

Ashgabat, Turkmenistan

Inflația locală puternică a jucat un rol important în creșterea prețurilor și traiului din Ashgabat, capitala țării Turkmenistan. Inflația este rata la care costul bunurilor și serviciilor crește în timp. Țara, care a fost odată parte a Uniunii Sovietice, depinde în mare măsură de exporturile de gaze naturale către Rusia. Drept urmare, prețurile scăzute la gaz au contribuit la revolta economică a Turkmenistanului. Inflația și prețurile la alimente au crescut în 2014 ca urmare a scăderii globale a prețurilor la energie.

De exemplu, costul internetului pe lună este în medie de 400 dolari.Costurile internetului pe lună (60 Mbps sau mai mult, date nelimitate, cablu / ADSL) ar costa în medie 400 USD pe lună.

Sursă foto: Shutterstock

Hong Kong, China

Hong Kong, China

Orașul Hong Kong a fost fondat în 1997 și găzduiește aproximativ 7,5 milioane de oameni. Hong Kong este un oraș scump în mare parte din cauza cheltuielilor sale neobișnuit de ridicate pentru locuințe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că anumite prețuri ale proprietăților au scăzut în ultimul an, din cauza pandemiei și a incertitudinii politice continue. În cazul în care ai copil și te gândești să te muți într-o altă țară, costul mediu de școlarizare pe an este de 18.000 dolari.

Sursă foto: Unsplash

Beirut, Liban

Beirut, Liban

Beirut este unul dintre cele mai vechi orașe locuite din lume. Este un oraș foarte scump din cauza problemelor economice, provocate de acumularea a mai multor crize, inclusiv cea mai mare criză financiară din țară, COVID-19 și explozia din Portul Beirut din 2020. O cină în oraș pentru două persoane te va costa 166 dolari.

Sursă foto: Unsplash

Tokyo, Japonia

Tokyo, Japonia

Toyko a devenit capitala Japoniei în 1868. Înainte de aceasta, era un mic sat de pescari numit Edo. Costul pentru un copil preșcolar este de 250 dolari pe săptămână.

Sursă foto: Unsplash

Zurich, Elveția

Zurich, Elveția

Zurich găzduiește doar aproximativ jumătate de milion de oameni, dar statutul său de centru bancar și financiar global a făcut-o incredibil de scumpă. Salariul mediu lunar net (după impozitare) este de peste 7.435 dolari. Salariul mediu este un bun indicator al costurilor pentru toată lumea.

Sursă foto: Unsplash

Singapore, Singapore

Singapore, Singapore

Singapore este unul dintre cele trei cele mai vechi orașe din în lume, celelalte două fiind Vaticanul și Monaco. Se spune că Singapore este unul dintre cele mai scumpe orașe din Asia. Prețul pentru a închiria o garsonieră în centrul orașului este de aproximativ 2.000 dolari pe lună.

Sursă foto: Unsplash

Tel Aviv, Israel

Tel Aviv, Israel

Fondat în aprilie 1909, orașul de plajă este considerat pe scară largă primul oraș ebraic modern.Traiul este unul foarte scump în Israel. Cheltuielile pentru întreținerea unei garsoniere te vor costa lunar peste 256 de dolari de persoană.

Sursă foto: Unsplash

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei se mândrește cu o cantitate incredibil de mare de restaurante cu stele Michelin pentru un oraș atât de mic.
Costul unui apartament mic cu un dormitor de închiriat nu este mai puțin de 1.200 dolari în centrul orașului.

Sursă foto: Pexels

Londra, Marea Britanie

Londra, Marea Britanie

Big Ben, Palatul Buckingham, London Bridge și o mulțime de locuri turistice sunt doar câțiva dintre factorii care fac din Londra un loc atât de căutat pentru a locui, ceea ce, în final, duce la creșterea prețurilor. Pentru a putea închiria o garsonieră în inima orașului va trebui să scoți din buzunar nu mai puțin de 2.5000 dolari pe lună.

Sursă foto: Pexels

Sursa foto: Pexels