Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca recenta apreciere a euro nu reprezinta o amenintare pentru cresterea economica a Europei, a afirmat un inalt responsabil FMI intr-un interviu publicat de Financial Times Deutschland.

"Nu vedem nici un risc ce ar putea ameninta cresterea economica", a declarat potrivit NewsIn, seful departamentului FMI, Michael Deppler, pentru cotidianul german, cu putin timp inainte de reuniunea de primavara a FMI din Washington.

"Valoarea monedei unice europene se afla in continuare la un nivel just", a adaugat acesta, oferind drept argument pentru recenta apreciere substantiala a euro vigoarea economiei europene. In ciuda efectelor nefavorabile ale ratei de schimb, exporturile sunt in continuare la "nivele bune", a precizat Deppler. Moneda unica europeana a atins vineri cel mai ridicat nivel din 2005 fata de dolar, de 1,3521 euro/dolar.

Responsabilul FMI a adaugat ca Banca Centrala Europeana trebuie sa monitorizeze in continuare variatiile euro, precizand ca politica BCE de majorare a dobanzii de politica monetara este corecta, avand in vedere valoarea actuala a euro. "O noua inasprire a conditiilor de credit ar putea fi necesara in cazul in care cresterea economica va continua va un nivel ridicat si daca riscurile legate de politica salariala vor creste", a incheiat oficialul FMI.

Aceasta declaratie are loc cu putin timp inainte de intrunirea de primavara intre Fondul Monetar International si Banca Mondiala, unde participa si secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri