FMI estimeaza ca aprecierea euro nu va afecta cresterea economica a Europei

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca recenta apreciere a euro nu reprezinta o amenintare pentru cresterea economica a Europei, a afirmat un inalt responsabil FMI intr-un interviu publicat de Financial Times Deutschland.

"Nu vedem nici un risc ce ar putea ameninta cresterea economica", a declarat potrivit NewsIn, seful departamentului FMI, Michael Deppler, pentru cotidianul german, cu putin timp inainte de reuniunea de primavara a FMI din Washington.

"Valoarea monedei unice europene se afla in continuare la un nivel just", a adaugat acesta, oferind drept argument pentru recenta apreciere substantiala a euro vigoarea economiei europene. In ciuda efectelor nefavorabile ale ratei de schimb, exporturile sunt in continuare la "nivele bune", a precizat Deppler. Moneda unica europeana a atins vineri cel mai ridicat nivel din 2005 fata de dolar, de 1,3521 euro/dolar.

Responsabilul FMI a adaugat ca Banca Centrala Europeana trebuie sa monitorizeze in continuare variatiile euro, precizand ca politica BCE de majorare a dobanzii de politica monetara este corecta, avand in vedere valoarea actuala a euro. "O noua inasprire a conditiilor de credit ar putea fi necesara in cazul in care cresterea economica va continua va un nivel ridicat si daca riscurile legate de politica salariala vor creste", a incheiat oficialul FMI.

Aceasta declaratie are loc cu putin timp inainte de intrunirea de primavara intre Fondul Monetar International si Banca Mondiala, unde participa si secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA obligă studenții străini să plece dacă școlile vor susține cursuri online
Setari Cookie-uri