Trei avioane de supraveghere americane au fost interceptate în mod ''neprofesionist'' de către aviaţia rusă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a anunţat Pentagonul, adăugând că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.

Cele trei incidente separate implică avioane de recunoaştere P-8A ale marinei americane care ''zburau deasupra Mediteranei în spaţiul aerian internaţional când au avut loc interceptările'', a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului SUA al Apărării, căpitanul Mike Kafka, scrie Agerpres, preluând France Presse.

''Deşi nimeni nu a fost rănit, astfel de interacţiuni pot fi sursă de neînţelegeri şi erori care ar putea duce la consecinţe mai grave'', a adăugat el, subliniind că Statele Unite au protestat împotriva acestor incidente pe lângă Moscova ''pe canale diplomatice''.

Potrivit unui oficial american, una dintre aeronavele ruseşti s-a apropiat periculos de un avion american.

Aceste incidente aeriene survin într-un moment de tensiune extremă între Statele Unite şi Rusia în jurul Ucrainei.

Occidentalii sunt preocupaţi de săptămâni de zile de riscurile unui atac asupra al Ucrainei de către Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de soldaţii la graniţele acestei ţări, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Moscova de la sfârşitul Războiului Rece, notează AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri