Ryanair a anunţat că va reduce programul său de iarnă din cauza întârzierilor în livrarea de avioane Boeing, dar cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a precizat că estimările privind traficul anual nu sunt "deocamdată" afectate, transmite Reuters, conform Agerpres.

Compania aeriană irlandeză se aştepta să primească 27 de aeronave în ultimele patru luni din 2023 dar, din cauza întârzierilor de producţie la fabrica din Kansas, şi a reparaţiilor şi întârzierilor în livrări de la uzina Boeing din Seattle, estimează acum că va primi doar 14 de avioane.

Anulările de zboruri vor avea loc de la finalul lunii octombrie şi vor fi comunicate pe mail tuturor pasagerilor afectaţi, în următoarele zile, a informat Ryanair.

Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

Ryanair a comandat aproximativ 300 de avioane Boeing şi vrea să profite de revenirea traficului aerian după pandemia de COVID-19.

"În acest stadiu preliminar, nu ne aşteptăm ca întârzierile să afecteze obiectivul nostru anual de a transporta 185 de milioane de pasageri. Dar dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind în ianuarie -martie 2024, am putea fi nevoiţi să modificăm aceste date şi posibil să le revizuim în scădere", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

Joi dimineaţa, acţiunile Ryanair înregistrau un declin de 1,4%.

Compania irlandeză va renunţa la trei avioane de la baza sa de la aeroportul Charleroi din Belgia, la două din Dublin şi la cinci din aeroporturile din Italia, inclusiv Bergamo, Napole şi Pisa. De asemenea, va fi redus numărul de aeronave la aeroporturi din Orientul Mijlociu, Marea Britanie, Portugalia şi Germania.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri