Danske Bank a afisat un profit pentru primul trimestru in crestere cu 21%, peste asteptarile analistilor, dar a mentinut prognoza privitoare la castigurile pentru intregul an din cauza ca estimeaza un volum mai scazut al tranzactiilor si un venit mai mic din asigurari, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Al doilea grup financiar-bancar din regiunea nordica a afisat un profit inainte de impozitare pentru primul trimestru al acestui an de 5,3 miliarde coroane daneze (969,2 milioane dolari), peste asteptarile analistilor, care estimau un castig de 5 miliarde coroane daneze. Profitul inainte de impozitare al Danske Bank inregistrat in acelasi interval din 2006 a fost de 4,4 miliarde coroane daneze.

"Observam ca activitatea economica pe pietele pe care opereaza Danske Bank este puternica, dar veniturile din dobanzi si cele din comisioane au fost putin dezamagitoare", a spus un analist de la Jyske Bank, Claus Jensen, citat de Reuters.

Motivul pentru care rezultatele obtinute sunt peste asteptarile analistilor este reducerea creditelor neperformante, a mai spus Jensen. El a adaugat ca mentine recomandarea de cumparare pentru actiunile Danske.

Cotatia actiunilor Danske Bank a coborat cu 2,5%, pana la 250,50 coroane daneze/actiune. Actiunile Danske Bank se tranzactioneaza la o valoare de aproximativ 12 ori mai mare decat castigurile estimate pe 2007, la fel ca si actiunile altor banci de aceeasi talie din Europa. Danske Bank a anuntat ca se asteapta ca profitul pentru intregul an 2007 sa fie mai mic decat cel obtinut in 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri