Franța nu va răspunde cu arme nucleare în cazul în care Rusia ar recurge la desfășurarea lor tactică împotriva Ucrainei, a declarat președintele Emmanuel Macron, notează Bloomberg.

„Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale națiunii. Acestea sunt definite în mod clar și nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar avea loc un atac nuclear balistic în Ucraina, în regiune”, a declarat el la postul public de televiziune France 2, citat de Bloomberg.

Este pentru prima dată când Macron a discutat în detaliu despre doctrina de descurajare nucleară a Franței în ceea ce privește Ucraina. El a adăugat că nu este bine să se vorbească prea mult despre acest subiect.

Până în prezent, în ciuda amenințărilor sale, nu există sentimentul că președintele rus Vladimir Putin își mută activele nucleare.

Biden: Avem o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare. Putin nu glumește

Ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a utiliza armele nucleare poate să ducă la cel mai ridicat risc de acest tip de la criza rachetelor din Cuba încoace, a declarat preşedintele SUA, Joe Biden, recunoscând că este pentru prima oară din 1962 când există o "ameninţare directă" de utilizare a armelor nucleare dacă "în fapt, lucrurile continuă aşa cum merg" în prezent.

Casa Albă declarase anterior în mai multe rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia s-ar pregăti să utilizeze armele nucleare în pofida a ceea ce a numit "zăngănitul cu arme nucleare de către Putin".

"Pentru prima oară de la criza rachetelor din Cuba, avem o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare dacă, de fapt, lucrurile continuă pe calea pe care au luat-o", a declarat Biden în faţa donatorilor democraţi la New York.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri