Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski "nu a cerut niciodată să lupte soldaţi străini pentru ţara sa", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, întrebat în legătură cu recente afirmaţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Nu vor fi trupe americane angajate la sol în Ucraina. Şi ştiţi de ce? Nu asta cere preşedintele Zelenski. El cere instrumente şi capacităţi. Nu a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara lui", a spus John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale.

Aflat la Praga, Emmanuel Macron şi-a "asumat" apelul la un "salt strategic" prin declaraţia sa anterioară în care a menţionat posibilitatea trimiterii unor trupe străine în Ucraina, avertizând totodată împotriva "spiritului defetist" în războiul cu Rusia, la o conferinţă de presă comună cu omologul său ceh Petr Pavel.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat lunea trecută la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina.

O mare majoritate a statelor occidentale au făcut cunoscut că nu au în vedere absolut deloc trimiterea de trupe în Ucraina, menţionează AFP.

Președintele francez a fost criticat și pe ministrul german al apărării care a spus că declarațiile acestuia nu ajută și că nu este nevoie de astfel de discuții în contextul războiului din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri