Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că fiecare dintre cuvintele sale cu privire la Ucraina a fost "cântărit" şi "măsurat", după afirmaţiile sale privind potenţiala trimiterea de trupe terestre în ţara aflată în război, o sugestie respinsă pe scară largă de principalii săi aliaţi şi care i-a atras o reacţie acidă din partea preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

"Acestea sunt teme destul de grave. Fiecare cuvânt pe care îl spun pe această temă este cântărit, gândit şi măsurat", a declarat preşedintele francez la inaugurarea Satului Olimpic pentru Jocurile de la Paris, la Saint-Denis, în apropiere de capitală.

Cu toate acestea, el a refuzat să facă orice fel de "comentariu geopolitic" în acest cadru, afirmând că "nu este locul potrivit" şi că "sportul trebuie să permită unitatea şi serenitatea".

Emmanuel Macron a făcut apel la aliaţii Ucrainei să se "trezească" pentru a asigura "înfrângerea" Rusiei prin livrări mai rapide şi mai masive de arme şi muniţii.

De asemenea, Macron a încălcat un tabu, neexcluzând trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, subliniind în acelaşi timp că nu există un consens pe această temă.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, reacţionând la aceste declaraţii, a avertizat Occidentul cu privire la o "ameninţare reală" de război nuclear în cazul unei escaladări a conflictului în Ucraina.

"Ei trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme capabile să lovească ţinte pe teritoriul lor", a ameninţat Vladimir Putin.

Multe ţări europene, între care Germania, Polonia, Italia şi Republica Cehă, precum şi SUA, au respins categoric ideea de a trimite trupe în Ucraina.

"Trebuie ca Vladimir Putin să ştie că există riscuri şi pentru el", subliniază o sursă diplomatică franceză pentru AFP, precizând totodată că "nu este vorba de a participa la lupte în Ucraina".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri