Presa internationala relateaza ca actualul premier al Marii Britanii, Tony Blair, este unul dintre posibilii candidati pentru a-l inlocui pe Paul Wolfowitz la conducerea Bancii Mondiale, potrivit lui Joseph Stiglitz, unul din cei mai respectati economisti la nivel mondial.

Stiglitz a spus ca Tony Blair "se afla in carti" fiind totodata una dintre cele mai potrivite personalitati pentru a ocupa functia de presedinte al Bancii Mondiale.

Paul Wolfowitz, actualul presedinte al BM, a anuntat astazi ca va demisiona la 30 iunie din functia de presedinte al Bancii Mondiale, in urma unui acord la care a ajuns cu membrii Consiliului de Administratie al institutiei.

Citeste si:

Wolfowitz, in varsta de 63 de ani, a fost numit presedinte al Bancii Mondiale in iunie 2005. Se pare ca iubita sa, Shaha Riza, ar fi fost detasata de la BM la Departamentul de Stat in septembrie 2005, la sase luni de la preluarea functiei de catre Wolfowitz, salariul acesteia continuand sa fie platit de banca. De la plecare, ea ar fi beneficiat de cresteri salariale totalizand 61.000 de dolari, salariul acesteia insumand 193.590 de dolari, adica mai mult decat sefa ei, secretarul de stat Condoleezza Rice.

Cititi in editia de luni a Wall-Street reactiile la demisia lui Wolfowitz.