Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit la Casa Albă de omologul său american Joe Biden, fiind prima vizită a şefului statului ucrainean în afara graniţelor ţării sale de la începutul războiului, relatează AFP şi Reuters, preluat de Agerpres.

Cei doi lideri vor avea o întrevedere tęte-ŕ -tęte, înainte de a sustine o conferinta de presa comuna. "Mulţumesc, în primul rând", i-a spus Zelenski preşedintelui SUA. "Este o mare onoare să mă aflu aici", a declarat el.

SUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să aterizeze la Washington.

Statele Unite vor "continua să consolideze capacitatea Ucrainei de a se apăra", a promis preşedintele SUA Joe Biden în timp ce l-a primit miercuri, la Casa Albă, pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele american insistând asupra necesităţii realizării unei "păci juste" pentru Kiev, relatează AFP.

Ucrainenii "rămân sursă de inspiraţie pentru lume", a subliniat preşedintele SUA.

La rândul său, preşedintele ucrainean, aflat într-o vizită istorică la Washington, şi-a exprimat "recunoştinţa profundă" pentru sprijinul acordat de Statele Unite, care au oferit Kiev-ului arme în valoare de miliarde de dolari pentru a se apăra în conflictul cu Rusia.

SUA vor furniza Ucrainei sistemul lor de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, a anunţat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urma să aterizeze la Washington.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinaţi furnizării către Ucraina de "capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse", iar 850 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru asistenţă de securitate.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri