Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva consulatului iranian din Damasc, a anunţat preşedinţia malteză a Consiliului.

"Intenţionăm să organizăm reuniunea mâine la 16:00" (20:00 GMT), a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice malteze care deţine preşedinţia Consiliului în aprilie, potrivit Agerpres.ro.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat că "condamnă cu fermitate escaladarea gravă" reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut "încetarea imediată a acestor ostilităţi".

"Sunt profund alarmat de pericolul foarte real al unei escaladări devastatoare la scară regională", a spus secretarul general într-un comunicat, subliniind că "cere tuturor părţilor să facă dovadă de cea mai mare reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu".

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că „se va consulta cu aliații și partenerii din regiune și din întreaga lume în orele și zilele următoare” după atacul de răzbunare al Iranului asupra Israelului.

„Statele Unite condamnă atacul Iranului asupra Israelului în cei mai fermi termeni. Deși nu căutăm escaladarea, vom continua să sprijinim apărarea Israelului și, așa cum a precizat președintele, vom apăra personalul american”, a spus Blinken, notează CNN.

”Condamn ferm atacul flagrant și nejustificat al Iranului asupra Israelului. Și fac apel la Iran și apropiații săi să înceteze imediat aceste atacuri. Toți actorii trebuie acum să se abțină de la o escaladare ulterioară și să lucreze pentru a restabili stabilitatea în regiune”, a scris și Ursula von der Leyen, pe platforma X.

Inclusiv președintele Klaus Iohannis s-a folosit de X pentru a-și exprima solidaritatea față de poporul israelian.

''România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări regionale ulterioare'', a transmis şeful statului.

Iranul a lansat "de pe teritoriul său" un atac cu drone împotriva Israelului în noaptea zilei de 13 aprilie, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri