Partidul de guvernământ din Rusia, Rusia Unită, se folosește de Inteligența Artificială pentru a depista rușii care-și exprimă pe rețelele sociale opinii împotriva războiului din Ucraina, pe care autoritățile îl denumesc în continuare „operațiune specială”.

„Dacă algoritmul detectează susținători ai partidului care nu sunt de acord cu operațiunea specială, după o a doua verificare, aceștia sunt excluși din listele noastre”, a precizat o sursă din Rusia Unită pentru TheMoscowTimes.com.

Rușii care nu respectă linia partidului, conform căreia în Ucraina este o „operațiune specială”, și spun că este vorba despre un război și o invazie pornită de Rusia, riscă, conform noilor reglementări din 2022, să intre la închisoare.

”Inteligența artificială detectează și alegătorii care apreciază sau sunt membri ai diverselor grupuri de susținere și îi le oferă puncte pentru like-uri și alte diverse activități”, precizează sursa citată, adăugând că astfel de alegători sunt verificați și luați în considerare pentru a fi înscriși în partid.

Baza de membri ai partidului Rusia Unită a scăzut de la 25 de milioane la 13 milioane, conform unei monitorizări recente. De asemenea, 800.000 se află pe lista de așteptare pentru a fi acceptați în partid. Obiectivul partidului este acela de a ajunge la o bază formată din 30 de milioane de membri în 2024.

Sursa foto: plavi011 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri