Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar, după ce o dronă rusească ar fi fost detectată deasupra țării, iar liniile aeriene comerciale nu mai pot zbura pe cerul Basarabiei.

UPDATE: Autoritățile din Republica Moldova au ales să ridice restricțiile privind accesibilitatea spațiului aerian, așa că zborurile deasupra țării sunt din nou permise.

Știrea inițială

Canalul de Telegram al runway09.aviation, conform ultimului NOTAM spațiul aerian al Republicii Moldova este închis temporar din motive de securitate până la ora locală 16:00.

Pe pagina oficială a AirMoldova, operatorul aerian și-a anunțat călătorii că orarul va suferi modificări.

„Stimați pasageri, în acest moment, spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, suntem în așteptarea reluării zborurilor. Orarul planificat astăzi va suferi modificări. Stimați pasageri, cei care vă aflați în aeroport, la bord sau urmează să zburați astăzi, vă rugăm să păstrați calmul și să urmăriți panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md și www.airport.md”, se arată în anunțul companiei.

Totodată, potrivit Digi24 TV, un avion TAROM care se îndreapta către Chișinău a fost întoarsă din drum și redirecționată către Iași. Romeo Vatra, directorul Aeroportului Iași a declarat prin intervenție telefonică la știrile Digi24 că un avion al HiSky dinspre Sharm el Sheikh a fost forțat să se îndrepte către aeroportul ieșean.

Interdicțiile de zbor au fost impuse după ce o dronă rusească ar fi fost detectată de autoritățile basarabene.

Tensiunea este și mai mare la Chișinău cu cât, președintele Moldovei, Maia Sandu, a confirmat că rușii pregăteau o lovitură de stat la Chișinău, cu atacuri asupra instituțiilor și luări de ostatici, așa cum avertizase deja Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri