Liderii sindicali au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca operatorul petrolier national a suspendat aceasta greva, care incepuse cu doua zile inainte, dupa ce guvernul a acceptat o majorare salariala precum si acordarea unei serii de bonusuri.

Pretul petrolului Brent cu livrare in luna iulie a scazut cu 40 de centi pana la 70,29 dolari pe baril in timp ce pe piata din New York petrolul a pierdut 39 de centi, atingand nivelul de 64,81 dolari pe baril dupa ce inregistrase o crestere de peste un dolar.

In ciuda faptului ca sedintele de tranzactionare se desfasoara normal luni, dealerii au anticipat lichiditatea aparuta pe fondul vacantei bancare din Marea Britanie si a sarbatorii Memorial Day din Statele Unite ale Americii, aceasta din urma marcand inceputul sezonului de vara.

Citeste si:

O sporire a violentelor in Nigeria, stat care este al optulea producator mondial de petrol, a dus la reducerea cu o treime a productiei sale de petrol, incepand cu luna februarie 2006.

La sfarsitul saptamanii trecute, persoane inarmate au rapit noua muncitori straini si un nigerian de pe un vapor ce naviga pe langa costa Nigeriei, ridicand numarul ostaticilor straini la 25.