Președintele american Joe Biden a dat asigurări că banii deponenților din SUA sunt în siguranță, după ce două bănci au fost închise în weekend din cauză că nu mai puteau face față retragerilor de bani cerute de clienți.

”În weekend, și la îndrumarea mea, secretarul Trezoreriei și directorul Consiliului Economic Național au lucrat cu autoritățile de reglementare bancară pentru a rezolva problemele de la Silicon Valley Bank și Signature Bank. Sunt mulțumit de faptul s-a ajuns la o soluție promptă care protejează angajații americani și afacerile mici, și care totodată menține sistemul nostru financiar în siguranță”, a declarat Joe Biden.

Signature Bank, o banca americană care avea relații puternice cu firmele de criptomonede, a fost închisă în seara zilei de duminică de autoritățile din SUA. Acesta a fost al doilea faliment bancar din weekend, după ce vineri Silicon Valley Bank a fost de asemenea închisă de autorități după ce nu a mai putut face față retragerilor de bani din partea deponenților – majoritatea start-up-uri din industria tech.

”Poporul și afacerile americane pot avea încredere că depozitele lor bancare vor fi acolo atunci când au nevoie de ele. Sunt ferm hotărât să îi trag la răspundere pe cei responsabili de aceste problem și să continuăm eforturile noastre de a consolida supravegherea și reglementarea băncilor mari, astfel încât să nu ne aflăm din nou în această situație. Mâine dimineață (n.red. după-amiaza zilei de luni în România), voi face declarații despre modul în care vom menține un sistem bancar rezistent pentru a ne proteja revenirea economică istorică”, a concluzioant Joe Biden.

Sursa foto: Shutterstock / Ron Adar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri