MasterCard Worldwide a lansat, marti, primul ceas din Europa echipat cu tehnologia fara contact (contactless) MasterCard PayPass, prin care se vor putea face tranzactii cu sume de pana la 15 euro cu banii din cont, in parteneriat cu Garanti Bank din Turcia.
Garanti Bank va emite o editie limitata de astfel de ceasuri in Turcia. Consumatorii vor trebui sa treaca noul lor ceas prin fata cititorului PayPass, la fel cum ar trece un card de credit, pentru a realiza tranzactii. Acest lucru va putea fi facut, pentru inceput, in peste 600 de spatii comerciale din Turcia, printre care se numara Burger King, Starbucks, Cinebonus, Ýstanbul Atatürk Airport Otopark si Ýstanbul Ferry Corporation.

Ceasul PayPass permite utilizatorilor sa efectueze cumparaturi cu o valoare mai mica de 15 euro, fara sa mai fie nevoie de semnatura sau cod PIN. Pentru cumparaturi de valoare mai mare, se va cere in continuare semnatura.

Noul pilot este o extensie a primului program de credit european MasterCard PayPass, lansat cu Garanti Bank in Turcia, in iunie 2006, atunci cand a fost emis cardul "Garanti Bonus Trink" bazat pe tehnologia PayPass.

Lansarea primelor ceasuri din Europa cu PayPass vine dupa lansarea, tot in iunie 2006, a primului ceas din lume echipat cu MasterCard PayPass in Asia. Aceasta lansare a coincis cu desfasurarea Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2006 din Germania. Acea editie limitata de ceasuri a fost dezvoltata in colaborare cu Chinatrust, LAKS GmbH si On Track Innovations si a fost emisa in Taiwan sub forma de card suplimentar pentru cardurile de credit MasterCard.

"Platile contactless au un rol important privind inlocuirea numerarului in comertul european. Lansarea unui instrument de plata foarte inovator, cum este acest ceas, in parteneriat cu Garanti Bank, reprezinta doar o modalitate prin care aducem pe piata din Europa alternative la numerar, mai rapide si mai sigure", a spus managerul de proiect la nivel global pentru PayPass al MasterCard Worldwide, Cathleen Conforti.

In unele parti ale lumii, tehnologia PayPass este utilizata in echipamente care nu mai au nicio legatura cu cardul, cum ar fi brelocul de chei, bratarile si telefoanele mobile, oferind consumatorilor o serie de alternative de plata acolo unde viteza, flexibilitatea si usurinta sunt esentiale.

"Dupa lansarea cu succes, anul trecut, a primului program de credit PayPass cu MasterCard, extindem parteneriatul nostru cu o alternativa la metodele de plata traditionale prin card. Turcia este o piata unde consumatorii cer inovatii, iar Garanti Bank doreste sa se afle in fruntea acestei tendinte si sa ofere clientilor sai solutii care sa le faca viata mai usoara", a spus directorul general al Garanti Payment Systems, Mehmet Sezgin.

Datele MasterCard arata ca valoarea medie a unei tranzactii MasterCard PayPass, de debit sau credit, este de aproximativ 20 dolari. Consumatorii folosesc cardurile lor de plata in medie cu 18% mai desdupa echiparea cu MasterCard PayPass. Aproximativ 75% dintre toate tranzactiile PayPass sunt pentru cumparaturi cu o valoare mai mica de 25 dolari si aproximativ 45% sunt pentru cumparaturi de mai putin de 10 dolari. In primul trimestru din 2007, erau peste 14 milioane de carduri si dispozitive MasterCard PayPass pe piata, acceptate in peste 51.000 de spatii comerciale din toata lumea.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri