In documentele judecatoresti inaintate la New York, SEC a confirmat ca Barclays si Steven Landzberg, fostul sef al activitatilor de tranzactionare pentru subsidiara americana a bancii Barclays au facut tranzactii ilegale in valoare de mai multe milioane de dolari in perioada cuprinsa intre martie 2002 si septembrie 2003, pe baza unor informatii materiale si confidentiale obtinute prin intermediul consiliilor creditorului in cazuri de faliment.

Barclays si Landzberg au acceptat sa plateasca daunele fara sa admita sau sa nege acuzatiile, a mai mentionat SEC.

Pentru a compensa daunele, Barclays a cceptat sa plateasca o amenda civila in valoare de 6 milioane dolari, o alta amenda care se cifreaza la aproape 4 milioane dolari si o dobanda de 971.825 dolari, a anuntat arbitrul pietei financiare americane.

Steven Landzberg, in varsta de 40 de ani, din localitatea Waccabuc din New York va plati o amenda civila in valoare de 750.000 dolari, potrivit SEC. Acestui i se va interzice si sa ia parte din orice comitet al creditorilor din orice curte federala pentru falimente in care este implicat un emitent de valori mobiliare, a mai anuntat SEC.

Acuzatiile arata ca Landzberg a obtinut informatiile privilegiate in calitate de reprezentant al Barclays de la sase comitete diferite ale creditorilor in cazuri de faliment.

Citeste si:

Barclays a admis ca a facut tranzactii ilegale cu valori mobiliare ale Conseco Inc, Galey & Lord Inc, Pueblo XtraInternational Inc., Desa International Inc., Archibald CandyCorp si Air 2 US, o companie aflata in legatura cu firma-mama a United Airlines, UAL Corp.

Un purtator de cuvant al subsidiarei Barclays din New York nu a facut niciun fel de comentariu privitor la plata daunelor, dar a aratat ca banca a facut o plangere in martie, potrivit careia banca a cooperat cu personalul SEC in timpul investigatiei.

In plangerea inaintata, Barclays a precizat ca “a cercetat independent aceste practici, politici si proceduri din 2003, inainte de debutul investigatiei SEC si niciunul dintre cei care au fost implicati in aceste activitati nu mai este angajat la Barclays in prezent”.

Avocatul lui Landzberg a declarat ca persoana pe care o reprezinta este “bucuroasa ca a lasat acest episod in urma si abia asteapta sa isi continue cariera din sectorul financiar”.