Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele implicate în operaţiunea militară din Ucraina, a anunţat agenţia de presă RIA, aceasta fiind prima sa apariţie publică de la rebeliunea din weekend a grupului paramilitar Wagner, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Ştirea RIA, care a citat Ministerul rus al Apărării, arată că Şoigu a rămas la conducere, dar nu a oferit detalii cu privire la momentul în care şi unde s-a întâlnit cu soldaţii şi comandanţii din cadrul districtului militar vestic.

Totodată, AFP transmite că televiziunea publică rusă a difuzat luni imagini cu Şoigu inspectând forţele ruse din Ucraina.

Potrivit unor extrase difuzate de canalul de televiziune Rossia 24, Şoigu, ţinta unor critici acerbe din partea şefului Wagner, Evgheni Prigojin, a vizitat un post de comandă al forţelor ruse din Ucraina şi "a avut acolo o întâlnire cu conducătorii" unei unităţi.

Reuters aminteşte că rebelii conduşi de Prigojin au avansat spre Moscova pentru a înlătura ceea ce ei au numit conducerea militară coruptă şi incompetentă din Rusia, după care au revenit brusc într-o zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul Rusiei, după o înţelegere cu Kremlinul mediată de liderul belarus Aleksandr Lukaşenko.

Înţelegerea a inclus imunitate pentru rebeli în schimbul întoarcerii lor în tabere, dar rămâne neclar dacă Putin a fost de acord de asemenea să remanieze conducerea militară de vârf sau să facă alte concesii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri