Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că nu există nicio legătură între negocierile de aderare a Turciei la UE şi intrarea Suediei în NATO, după cum a afirmat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Nu trebuie să-l considerăm un subiect legat", a spus Scholz în cadrul unei conferinţă de presă, referindu-se la negocierile de aderare ale Turciei la UE. El a estimat că "nimic nu stă în calea unei aderări a Suediei la NATO", pe care preşedintele turc o blochează de luni de zile.

"Deschideţi mai întâi calea aderării Turciei la Uniunea Europeană şi, apoi, vom deschide calea Suediei, tot la fel cum am deschis calea Finlandei", a declarat Erdogan în ajunul deschiderii summitului anual al NATO la Vilnius.

Olaf Scholz a declarat că vede un "mesaj pozitiv" în declaraţiile preşedintelui turc, respectiv faptul că o undă verde pentru aderarea Suediei este "posibilă într-un viitor apropiat".

Negocierile între Turcia şi UE pentru aderarea acestui stat la blocul comunitar au fost oprite de mai mulţi ani.

Turcia este ultima ţară membră NATO, împreună cu Ungaria, care se opune aderării Suediei, în pofida măsurilor luate de ţara scandinavă, între care o reformă a Constituţiei sale şi adoptarea unei noi legi antiteroriste, în contextul în care Erdogan reproşează Stockholmului presupusa sa clemenţă faţă de refugiaţii kurzi de pe teritoriul său.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri