Un incident grav va afecta livrările de automobile Mercedes-Benz după ce o navă care transporta aproape 3.000 de mașini a luat foc în apropierea coastei olandeze. Un membru al echipajului a murit în incendiul care ar fi pornit de la una dintre cele 25 de EV-uri de la bord, conform surselor olandeze.

UPDATE 03.08.2023: Cele mai noi informații încep să arate scara dezastrului de pe nava de transport Fremantle Highway care a luat foc pe când se aflau la bord 3.783 de autovehicule, dintre care numai puțin de 498 erau 100% electrice. Multe dintre aceste autovehicule noi proveneau de la mărci de lux ca BMW sau Mercedes-Benz, iar primele estimări arată că pagubele s-ar ridica peste 330 de milioane de dolari, adică peste 300 de milioane de euro, conform economiștilor citați de Automotive News Europe.

Circa 350 de mașini marca Mercedes-Benz se află pe un vas de transport care a luat foc, în noaptea zilei de 25 iulie, în timp ce se îndrepta către Egipt. Nava, aflată sub pavilionul statului Panama, avea la bord numai puțin de 2.857 de autovehicule, dintre care doar 25 erau modele electrice. Agenția de presă olandeză ANP, citată de Automotive News Europe, a transmis că focul ar fi mistuit mai întâi unul dintre automobilele pe baterii înainte de a se extinde și la alte automobile noi care au plecat din Germania.

Paza de coastă a Țărilor de Jos a intervenit, căci incendiul violent amenința viața celor de la bord. De pe nava Fremantle Highway, care se afla la cam 27 de kilometri de continent, au sărit șapte membri ai echipajului înainte ca echipele de salvare să ajungă la fața locului. Unii dintre cei care au sărit în apă au fost răniți, conform lui Willard Molenaar, salvator din cadrul Royal Dutch Rescue Company (KNRM).

A fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a fi evacuați ceilalți membri ai echipajului, pe vas fiind în total 23 de persoane. Compania niponă care închiriase vasul a comunicat că primește ajutor din partea autorităților olandeze pentru stingerea focului. Nava afectată avea o lungime de 200 de metri și era veche de 10 ani, iar Bloomberg a relatat că aceasta putea căra până la 4.000 de autoturisme la capacitate maximă.

Acesta nu este, din păcate, un incident singular căci incendiile pe vasele care cară mașini noi sunt tot mai multe în ultima vreme. Chiar în această lună doi pompieri au fost uciși, iar alți cinci au suferit răni în lupta cu flăcările care au cuprins o navă cargo ce transporta sute de vehicule. De asemenea, în martie anul trecut, un incendiu amplu a dus la scofundarea navei Felicity Ace care transporta mii de mașini de lux, lângă Insulele Azore.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri